homepagina

Asbestverwijdering

Wij bouwden sinds 1986 een expertise op in verband met het verwijderen van
asbest, in binnen- en buitenland.

Als u gedurende langere tijd met of in de nabijheid van asbest werkt, kan deze blootstelling ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder asbestose en mesothelioom, die uiteindelijk kunnen leiden tot longkanker en de dood tot gevolg kunnen hebben.


Er zijn zes soorten asbest: chrysotiel, crocidoliet, amosiet, tremoliet, anthofylliet en actinoliet.
- Chrysotiel wordt het meest gebruikt en is te vinden in daken, muren en vloeren van veel oudere huizen en bedrijven. Gebleken is dat er meer blootstelling aan dit specifieke type asbest nodig is dan enig ander om verwante ziekten te ontwikkelen.
- Amosiet is geweldig voor hittebestendigheid en daarom is het te vinden in veel isolatieplaten van oudere gebouwen.
- Crocidoliet is het makkelijkst om in te ademen omdat de vezels zo fijn zijn; daarom is het in verband gebracht met meer doden dan enig ander type asbest.
Tremoliet is flexibel en sterk en kan dus tot stof worden gesponnen en geweven.
- Anthophyliet is een van de zeldzaamste vormen van asbest en wordt niet commercieel gebruikt.
- Actinoliet heeft een harde textuur en werd in de bouw in veel betonmaterialen gebruikt.Hoe ziet asbest eruit?
Het is belangrijk dat u asbest visueel kunt identificeren, maar houd er rekening mee dat er veel verschillende soorten zijn en dat ze er allemaal anders uitzien, dus het is niet altijd gemakkelijk te herkennen.
Werk je in een gebouw van vóór 2000, dan moet je oppassen voor asbest. Er zijn bepaalde plekken in een gebouw waar je het het meest aantreft zoals vloertegels, plafondtegels, dakshingles, isolatie (rond ketels of leidingen) en leidingcement.
Sommige materialen zullen duidelijk aangeven dat ze asbest bevatten, maar in andere gevallen weet je het nooit zeker en is er geen lijst met visuele identificaties die je zou moeten gebruiken om te bevestigen of er al dan niet asbest aanwezig is in een gebouw.

Laat in plaats daarvan een monster nemen en laat het testen in een laboratorium om de aanwezigheid van asbest officieel te bevestigen voordat u aan het werk gaat.

Aspecten van asbestverwijdering AST Belgium from Peter De Keukeleere

homepagina


Heeft u vragen?

Contacteer ons
Vragen? Stel ze nu
Contact
x